Weekendul acesta am fost la un curs de tarte moderne, asa ca, de cumparaturile saptamanale s-au ocupat Alex si Radu. Spre surprinderea si bucuria mea, au cumparat caise. Nu va zic ce pret au avut, ca pe mine m-a luat cu ameteala. Dar Radu a poftit, iar Alex m-a tot auzit ca de abia astept sa apara caisele ca sa fac ceva bun. Dupa curs oricum trebuia sa prajituresc cateva macarons, asa ca in paralel am inceput sa fac un piure de caise. Imediat s-a umplut bucataria de o aroma fantastica. Bine, parfumul caiselor a fost destul de repede acoperit de aromele preparatelor lui Alex, care de cand eu fac tot timpul numai dulciuri, a preluat partea de mancare gatita pentru noi. Si ca sa dau totul din casa, va spun ca Alex a facut o supa crema de linte cu chorizo si un papricas. :)))
Bun, nu m-am oprit la piureul de caise. Am facut si un blat subtire cu bucatele crocante si apoi un mousse de ciocolata neagra. Am montat tortul, l-am bagat la congelator, iar dimineata, inainte sa plec la curs, am facut repede o glazura oglinda si am turnat-o peste tort. E drept ca glazura, nu are textura corecta, deoarece tortul l-am indulcit cu Green Sugar care la anumite elemente nu da rezultatul perfect. Dar nu ma plang. E minunata glazura chiar daca nu ma pot oglindi in ea. Cand voi folosi zahar normal, tortul meu va straluci. š
Am fugit la curs, lasand mesaj celor de acasa ca dupa ora 10 pot taia tortul, numa’ sa-mi zica si mie daca e bun sau nu. Pe la 11 am primit mesaje si poze. :))) Yeiii! Da, e absolut minunat. Insertia de caise este acrisoara si echilibreaza dulceata moussoului de ciocolata. Nu am mancat niciodata un tort Sacher, dar cred ca pot spune ca este un tort modern Sacher.