Briose de Paste

Anul acesta o sa petrec foarte mult timp in bucatarie inainte de sarbatorile pascale. De aceea nu am timp sa fac un atelier de Paste cu copiii de la Kiga 99 Luftballons. Ca sa ma revansez, m-am gandit sa pregatesc ceva impreuna cu Radu si apoi sa le dau reteta. Asadar, dragii mei, sper ca veti lucra cu la fel de mult spor ca atunci cand lucram impreuna. Este o reteta foarte simpla, cu un rezultat nu numai gustos, dar si cu un apect simpatic, intocmai ca un ou ochi, ceea ce cred ca le va atrage atentia copiilor.

Nu in ultimul rand, va doresc tuturor un Paste Fericit, sa va bucurati in liniste de zilele de sarbatoare.

Briose de Paste

Servings

10-12

servings

Rezultatul este spectaculos! Nu arata exact ca un ou ochi?

Ingrediente

  • 100 ml ulei de floarea soarelui

  • 180 gr zahar

  • 240 gr faina

  • 30 gr cacao pudra

  • 50 gr ciocolata neagra taiata bucatele

  • 5 gr praf de copt

  • 5 gr zahar vanilat

  • 240 ml apa

  • 120 gr smantana pentru frisca rece

  • 120 gr smantana

  • 3 gr zahar vanilat sau semintele de la o pastaie de vanilie

  • jumatati de caise sau piersici din compot (eu am gasit la Carrefour, marca lor, un compot de piersici slab indulcit)

Mod de preparare

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade. Lasati jumatatile de caise/piersici la scurs. Puneti 10-12 hartii de briose in tava.
    Intr-un bol, amestecati scurt cu o spatula sau cu un mixer de mana, uleiul cu zaharul.
  • In alt bol, amestecati cu un tel faina, pudra de cacao, praful de copt si zaharul vanilat. Adaugati aceste ingrediente uscate peste amestecul de ulei si mixati cu grija, adaugand apa in trei transe. La final trebuie sa aveti un aluat omogen.
  • Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati totul cu o spatula.
  • Puneti hartii de briose in tava cu forme specifice si umpleti 10-12 forme cu aluat.
  • Bagati tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  • Pana cand se coc briosele, bateti cu un mixer smantana pentru frisca, impreuna cu smantana normala si zaharul vanilat. Daca smantana pentru frisca este neindulcita, puteti adauga si zahar pudra, in functie de gusturile voastre. Noi am adaugat 2 lingurite. Apoi am lasat frisca in frigider, pana cand s-au copt si racit briosele. Cu ajutorul unei linguri am pus frisca peste fiecare briosa. Deasupra am asezat cate o jumatate de piersica si… Gata! Pot fi mancate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.