Eu asociez friganelele cu mancarea de mazare. De fiecare data cand face mancare de mazare, mama face si friganele. Am fost uimita sa aflu ca altii mancau in copilarie friganele cu zahar deasupra. :-))
De cand cu pandemia si cu copiii care stau mai mult pe acasa, ne-am mai confruntat cu intrebarea: Dar noi ce mancam la micul dejun? Eu le pregatesc granola in casa, le mai iau si cereale din comert, facem budinci din ovaz sau chia… In general incerc sa pregatesc ceva mai sanatos. Uite ca azi am ales altceva. De mult voiam sa fac aceste friganele cu Radu, dar e vacanta, doarme pana tarziu si nu am asteptat sa se trezeasca.
Friganele cu crema de branza si capsuni
4
servingsIngrediente
8 felii paine toast
4 capsuni feliate
crema de branza
2 oua
1 lingurita scortisoara
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri unt pentru prajit
zahar pudra sau putina miere/sirop de agave
Mod de preparare
- Taiem marginile feliilor de paine. Apoi aplatizam feliile de paine cu ajutorul unui sucitor.
- Ungem latura mai lunga a feliei de paine cu putina crema de branza, peste care punem cateva felii de capsuni.
- Rulam.
- Batem oule impreuna cu scortisoara si extractul de vanilie si trecem fiecare rulou de paine prin acest amestec de ou.
- Intr-o tigaie, topim untul si prajim friganelele pe fiecare parte pana devin rumene.
- Am scos friganelele pe o bucata de servetel, apoi le-am pudrat cu zahar pudra. Merg de minune si cu putina miere sau sirop de artar sau de agave.