Ziceam ca imi place sa lucrez cu copiii. Eh, acum un an am inceput o serie de ateliere online de gatit, care se desfasoara in limba germana, cu copiii de la Kiga 99 Luftballons. Astazi am facut impreuna un hotdog maaare, de care copiii mei sunt foarte incantati. Iata si reteta:
Blat
300 gr faina
4 lingurite praf de copt
sare
300 gr iaurt grecesc (eu folosesc 0 – 2%)
Umplutura
6-9 crenvursti ( in functie de lungimea lor)
3 linguri mustar
3 linguri ketchup
40 gr ceapa prajita uscata (se gaseste la Ikea si uneori la Lidl)
70 gr castraveti murati
150 gr mozarella rasa
10 felii de bacon
1 ou si 1 lingura de lapte pentru uns
Pentru blat se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui aluat elastic. Pe blatul de lucru pudrat cu faina, se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, pana la obtinerea unui dreptunghi de cca, 50×40 cm. Acum devine mai complicat. Pe lungimea dreptunghiului, pornind de la mijlocul baltului, taiati in stanga si in dreapta cate o margine de cca. 4 cm. Intre cele doua margini, taiem aluatul in fasii. Sa fie in numar par ca sa le rasucim doua cate doua. In imaginea de mai jos, vedeti atat marginile, cat si fasiile.
Dupa ce am rasucit fasiile, aluatul va arata in felul urmator:
E momentul sa dati drumul la cuptor. Preincalziti cuptorul la 175 grade, ventilatie si pregatiti o tava de cuptor in care puneti hartie de copt.
Acum ne apucam de umplutura. La 2 cm deaspura “ciucurilor” incepem cu o baza de mozarella (cam 2/3 din cantitatea de mozarella), peste care asezam crenvurstii. Crenvurstii ii ungem cu mustar si ketchup, peste care adaugam feliile de castraveti, ceapa prajita si restul de mozarella.
Acoperim umplutura cu restul de aluat. Marginile pe care le-am taiat initial le indepartam si inchidem capetele painicii.
Acum asezam cele 10 felii de bacon, peste care punem impletiturile pe care le prindem pe partea cealalta, sub painica.
Apoi ungem aluatul cu amestecul de ou si lapte.
Gata. Bagam tava la cuptor, pentru 35 de minute sau pana cand s-a rumenit frumos.