salata_capsuni_1

Salata de capsuni si spanac

Ador salatele. Dar nu din cele simple ci cele care combine fructele, legumele, carnea, dulcele, saratul si acrul. Ieri seara am pregatit repede, repejor o salata, exact cum va spuneam mai sus. Va las reteta, poate va inspira.

Salata de capsuni si spanac

Servings

4

servings

Ingrediente

  • Dressing
  • 70 gr maioneza

  • 56 gr lapte

  • 20 gr miere

  • 1 lingura otet de mere

  • 1 lingura seminte de mac

  • 1 lingurita mustar Dijon (noi il folosim pe cel de la Maille)

  • sare, piper dupa gust (noi nu am simtit nevoia)

  • Salata
  • 250 gr piept de pui sau pulpe de pui

  • 1 lingura ulei

  • 100 gr frunze de baby spinach

  • 10-15 capsuni, taiati in jumatati

  • 1 avocado, curatat si taiat felii subtiri

  • 2 castraveti, taiati rondele (cca. 100 gr)

  • 1/2 ceapa rosie, taiata felii

  • un pumn de nuci pecan

  • 100 gr branza de capra, taiata sau rupta in bucatele

Mod de preparare

  • Intr-un bol de dimensiuni medii, amestecati toate ingredientele pentru dressing. Asezonati cu sare si piper. Puneti bolul la frigider, pana la momentul servirii salatei.
  • Incalziti gratarul. Ungeti carnea cu ulei; asezonati cu sare si piper dupa gust. Asezati carnea pe gratar si prajiti-o pe ambele parti, pana cand este gatita, circa 10 minute. Taiati carnea felii subtiri.
  • Pentru a asambla salata, puneti frunzele de spanac intr-un bol mare; deasupra asezati carnea, capsunii, avocadoul, castravetii, ceapa, nucile pecan si branza de capra. Turnati deasupra dressingul cu seminte de mac si amestecati.

    salata_capsuni_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.