Ador salatele. Dar nu din cele simple ci cele care combine fructele, legumele, carnea, dulcele, saratul si acrul. Ieri seara am pregatit repede, repejor o salata, exact cum va spuneam mai sus. Va las reteta, poate va inspira.
Salata de capsuni si spanac
4
servingsIngrediente
- Dressing
70 gr maioneza
56 gr lapte
20 gr miere
1 lingura otet de mere
1 lingura seminte de mac
1 lingurita mustar Dijon (noi il folosim pe cel de la Maille)
sare, piper dupa gust (noi nu am simtit nevoia)
- Salata
250 gr piept de pui sau pulpe de pui
1 lingura ulei
100 gr frunze de baby spinach
10-15 capsuni, taiati in jumatati
1 avocado, curatat si taiat felii subtiri
2 castraveti, taiati rondele (cca. 100 gr)
1/2 ceapa rosie, taiata felii
un pumn de nuci pecan
100 gr branza de capra, taiata sau rupta in bucatele
Mod de preparare
- Intr-un bol de dimensiuni medii, amestecati toate ingredientele pentru dressing. Asezonati cu sare si piper. Puneti bolul la frigider, pana la momentul servirii salatei.
- Incalziti gratarul. Ungeti carnea cu ulei; asezonati cu sare si piper dupa gust. Asezati carnea pe gratar si prajiti-o pe ambele parti, pana cand este gatita, circa 10 minute. Taiati carnea felii subtiri.
- Pentru a asambla salata, puneti frunzele de spanac intr-un bol mare; deasupra asezati carnea, capsunii, avocadoul, castravetii, ceapa, nucile pecan si branza de capra. Turnati deasupra dressingul cu seminte de mac si amestecati.